Sószoba

A különféle sóterápiák jótékony, gyógyító hatása az emberiség számára már régóta ismert, ezért feleslegesnek érezzük ezt a tényt bizonygatnunk, hatásukat számos orvostudományi vizsgálat is igazolja. Ezek a terápiákat azonban lehetetlen kivitelezni a megfelelő környezet, sószoba kialakítása nélkül.

Milyen betegségek kezelhetőek a sószoba használatával?

 • A sószobában eltöltött idő rendkívül jó hatással van különféle légúti vagy hurutos megbetegedésekre, asztmára, allergiára.
 • Ízületi panaszoktól szervezők számára is ajánljuk a sószoba használatát, de stressz oldásra, ill. preventív immunerősítő terápiákra is alkalmas.

Mire törekszünk a sószoba kialakításakor?

 • A sóterápia egészségmegőrző és gyógyító hatásának környezeti kiépítésére helyeztük a hangsúlyt cégünk fejlesztése során.
 • Kisebb, 4-6 fős vagy tágasabb, 20-30 fős terek kialakítására törekszünk, amelyekben hangulatos és természetesen egészséges környezetet alakíthatunk ki.

Hogyan történik a sószoba kivitelezése?

 • Sószobáinkat egyedi tervezés alapján, mindig ügyfeleink igényire szabjuk. A rendelkezésre álló területben megtervezzük a sószoba formáját és méretét, miután az alábbiakat rendeljük hozzá:
  • a helység sótégla szükségletének felmérése, a téglák ideális elhelyezése
  • fény- és akusztikai élményt biztosító technika felmérése
  • megfelelő páratartalom és hőmérsékletszabályozás biztosítása
  • relaxációs pihenőhelyek kialakítása

Az általunk alkalmazott építési mód és a hozzárendelt technológia a sóbányák levegőjéhez hasonló, negatív ion sóval telített levegőt hozunk létre. A sószobáinkban alkalmazott fényhatások és akusztikus élmény még teljesebbé teszi a szobában eltöltött időt.

A sószobában eltöltött 30-40 perc elteltével a légutak máris tisztulni kezednek és a légzés is könnyebbé válik. Életkortól függetlenül mindenkinek ajánljuk.

Miért jó a sószoba?

A sószobák építésének népszerűsége hosszú ideje töretlen, hiszen számtalan jótékony hatása van a vendégekre nézve az ilyen helyiségek látogatásának. Akik rendszeresen megfordulnak sószobákban, sokkal jobb fizikai állapotról számolnak be, számos betegség tüneteit enyhíti ez a speciális környezet.

A sós levegő belélegzése során a légutak megtisztulnak, így a szervezetből eltűnnek az ártalmas gócok, amelyek további szövődmények okozói is lehetnek! A sós levegő nem csak a légutak fertőtlenítésében segít, hanem szervezetünk fizikai és biokémiai állapotára is pozitív hatással bír, aminek eredménye a szervezet általános ellenállóképességének növekedése.

Különböző sószobák állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére, az egyik legnépszerűbb típus a száraz levegőjű sószoba, amely esetében a só nem párologtatás alkalmazásával kerül a szervezetbe, hanem teljesen száraz formában belélegezve, ez az asztmások számára előnyös, így elkerülhetik a nyálkahártya irritációt.

Kérje bátran szakembereink segítségét, tanácsát a sószobák építésével kapcsolatban!